Passend onderwijs

print
Heb je een handicap, dyslexie, chronische ziekte of stoornis? Wij bieden passend onderwijs zodat iedereen succesvol een opleiding kan volgen.

Een goede start van je opleiding vergroot je kansen op studiesucces. Het is daarom belangrijk dat je tijdens je aanmelding aangeeft of je een vastgestelde beperking hebt. Zo kunnen wij jou vanaf de eerste dag de juiste hulp bieden.

We maken een plan waarin staat hoe we jou gaan helpen. Het kan gaan om aanpassingen op school, je stage of tijdens toetsing en examen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld:


Om in het geval van dyslexie of dyscalculie voor aanpassingen op school in aanmerking te komen, is er een dyslexieverklaring of dyscalculieverklaring nodig.

Voor iedere student geldt: leren, dat doe je zelf. Wij beloven dus geen wonderen. Wat wij wél beloven, is dat wij er binnen de grenzen van onze mogelijkheden alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze afdeling Studentenbegeleiding. Bel 040 269 54 70 of stuur een e-mail.

Financiële voorzieningen

Heb je moeite met studeren vanwege bijvoorbeeld dyslexie, ADHD, autisme of een chronisch ziekte? Studenten met een functiebeperking kunnen in bepaalde situaties aanspraak maken op extra financiële voorzieningen. Meer informatie