Nieuwsbericht

11-03-2017


Taalstage bij Playing for Success weer een succes!


Sinds een aantal jaren werkt VOAT samen met Playing for Success Eindhoven. Ook dit schooljaar is een groep van 15 leerlingen weer 12 keer naar Playing for Success geweest om door middel van opdrachten en activiteiten in en rondom het PSV-stadion te werken aan het vergroten van hun zelfvertrouwen, het samenwerken met andere jongeren en het spreken van de Nederlandse taal.

De leerlingen kregen o.a. een rondleiding in het stadion en brachten een bezoek aan het PSV-museum. Ook deden ze activiteiten op verschillende locaties in het stadion, zoals op de Promenade en op de tribunes. Voorbeelden van activiteiten zijn creatief schilderen en elkaar interviewen over hun vrije tijd. In het leercentrum hebben ze presentaties over hun land van herkomst gegeven met behulp van een powerpointpresentatie.

Aan het einde van elke bijeenkomst kwamen de leerlingen in kleine groepjes bij elkaar en reflecteerden op de activiteit van die dag. Ze gaven zichzelf en elkaar onder begeleiding van het team van Playing for Success tips en tops.
Niet alle individuele doelen zijn behaald, maar de leerlingen zijn zich wel meer bewust van hun leerpunten en er zijn zeker kleine stapjes vooruit gezet. Bovendien waren de leerlingen heel enthousiast over de bijeenkomsten. << naar het nieuwsoverzicht