Nieuwsbericht

29-11-2012


Kunst voor kinderrechten


Jonge, anderstalige leerlingen van School 23 hebben meegewerkt aan een kunstproject in het kader van de Dag van de Rechten van het Kind. Hun werkstukken zijn nog tot eind december te zien in de Wereldwinkel aan de Hoogstraat in Eindhoven.

De expositie Art 'n Rights is een initiatief van Amnesty International, dat daarmee extra aandacht vraagt voor de rechten van het kind. Twee groepen van de afdeling Voortgezet Onderwijs Anderstaligen (VOAT) hebben hieraan meegewerkt. Er was eerst een inleidende les met Bernard van Bakel van Amnesty in Eindhoven. De leerlingen konden vanuit hun eigen ervaring iets vertellen over de situatie in diverse landen. "In Egypte hebben de meeste kinderen veel minder rechten", zegt Diana Mikael (17), "het recht op leren bestaat er bijvoorbeeld voor veel kinderen niet, want ze kunnen niet naar school omdat ze moeten werken."

Zij verbeeldde de Egyptische revolutie op een piramide. "Everyone = the same" is het thema van het werk van Mashud (19) uit Afghanistan. Andere uitspraken op de kunstwerken: "Hand in hand voor een betere toekomst" en "Wij zijn samen. Wat voor kleur of religie dat boeit niet. Samen is niet alleen."

Ook leerlingen van het Christiaan Huygens College en het Stedelijk College werkten aan het project mee. In 2013 zal de expositie nog in School 23 aan de Van Vorststraat te zien zijn.

Bekijk een fotoverslag op onze Facebookpagina.<< naar het nieuwsoverzicht