Nieuwsbericht

30-11-2016


'Vandaag was echt een mooie dag'


‘Ik was op bezoek bij oma Lien.’

‘Vandaag was niet normaal dag, het was echt mooi.’

‘Ik was blij.’


Een paar zinnen uit verslagen die ik nu lees van leerlingen. Het schooljaar is alweer even begonnen. De groepen hebben zich gekneed en gevormd. De veiligheid is daar, om op pad te gaan met de groepen. En Nederlands te leren hoe mijn leerlingen dat het liefst doen: via contact. Na de bezoeken aan verzorgingshuis Kronehoef van vorig jaar, mogen we nu weer deelnemen aan een reeks nieuwe ontmoetingen.

Dit jaar staat er een nieuwe activiteit op het programma: Bewegen op afstand. We volgen bewegingslessen live vanaf een groot scherm, onder begeleiding van een fysiotherapeute.

Een tikkeltje futuristisch doet het aan. Een groot scherm middenin d’n Herd, de ontmoetingsruimte bij verzorgingshuis Kronehoef. Op het grote scherm zien we onszelf zitten. 20 mensen, jong en oud. We zijn er klaar voor.

Ik zie mijn leerlingen elkaar aanvankelijk aarzelend aankijken. Het lijkt alsof ze denken: gaan we dit echt doen? Maar zodra we zijn begonnen, zie ik de aarzeling snel verdwijnen en plaatsmaken voor grote glimmende grijnzen. Iedereen beweegt fanatiek mee. Maar dat is niet waar ik zo warm van word. Tijdens en na ons sportieve halfuurtje zie ik, zoals vorig jaar, wederom gesprekken ontstaan tussen ouderen en jongeren en daar hoef ik nauwelijks iets voor te doen. Natuurlijk hebben we dit bezoek voorbereid. Het meeste contact ontstaat echter door henzelf.

Enorm dankbaar ben ik, dat we dit wederom mogen meemaken. Dit is voor alle deelnemende partijen een win-win situatie.<< naar het nieuwsoverzicht