Nieuwsbericht

27-05-2015


HEARTBEAT - een mooie ervaring!


Mustapha Conteh vertelt over zijn ervaringen met het project RAAK!

Samen met vrienden stond ik op het podium bij de voorstelling ‘Heartbeat’ op 26 april in het Parktheater. Er was een volle zaal: ongeveer driehonderd mensen kwamen kijken. Toen ik iedereen zag zitten, werd ik heel nerveus. Gelukkig voelde ik me weer normaal toen we begonnen te rappen. Het ging heel goed. Ik ben dankbaar dat ik de kans kreeg om mee te doen. Ik zou het leuk vinden als ze zo’n soort show elk jaar zouden organiseren, zodat veel meer mensen die kans krijgen.

Verborgen talenten
De voorstelling was onderdeel van RAAK!, een project waarbij het Parktheater, School 23 en Dynamo samenwerken. Ongeveer zestig leerlingen van onze school deden aan de voorstelling mee. Vooraf werden cultuurdagen in het Parktheater georganiseerd. We deden workshops rappen, zingen, acteren en dansen. Ik vond het leuk om mee te doen. Ik houd ervan op het podium te staan. De workshops waren soms wel best spannend omdat je dan ook dingen moet doen die je nog niet kent. Het was goed om talenten te ontdekken. Daarna mochten we ons aanmelden voor het optreden. Natuurlijk wilde ik meedoen.

Meer zelfvertrouwen
Optreden was voor mij niet nieuw. Ik heb al eerder grote optredens gedaan. Dit keer ging het volgens mij wel beter. Ik heb door Raak! meer zelfvertrouwen gekregen. Mensen zeiden bij de repetities dat ik veel talent heb. Ik kreeg complimenten over mijn stem. Ook gaven ze me goede tips, zoals dat ik veel meer in het publiek moet kijken. Eigenlijk is rappen een beetje als acteren. Ik heb geleerd mijn gevoelens meer te laten zien.

Herman Brood academie
Het liefst wil ik van rappen mijn werk maken. Mijn doel is naar de Herman Brood academie te gaan. Daarvoor heb ik Niveau 3 nodig. Ik vind het belangrijk ook een ‘plan B’ te hebben. Daarom wil ik ook een andere opleiding doen, zoals ‘Retail/Verkoop’ of ‘Horeca’. Na dit jaar hoop ik met Niveau 2 te beginnen. Of dat lukt, hangt af van mijn lees- en schrijftoets. Als ik het niet haal, doe ik eerst Entree. Het leuke is dat ik niet alleen beter mijn best doe nu ik weet wat ik wil, maar ook meer inspiratie heb voor mijn raps.<< naar het nieuwsoverzicht