Nieuwsbericht

15-12-2014


RAAK - School 23 en het Parktheater slaan de handen ineen


School 23 organiseert samen met Parktheater Eindhoven het project RAAK.
RAAK is twee jaar geleden door drie studentes Theaterwetenschappen samen met het Parktheater bedacht. Aanvankelijk was het een talentenjacht voor basisschoolleerlingen met als doel hen een eerlijke kans te geven om hun talent te ontwikkelen en om podiumervaring op te doen.
Ondanks dat de vorige twee edities zeer succesvol waren, is het Parktheater dit jaar op zoek gegaan naar een doelgroep voor wie de afstand tot cultuur en culturele instellingen in het algemeen veel groter is.
Uiteindelijk kwam het Parktheater terecht bij School 23, omdat hier veel leerlingen zitten die vrijwel nooit naar het theater gaan, maar die wel, allemaal vanuit hun eigen culturele achtergrond, over veel (verborgen) talent beschikken.

De aftrap van het project RAAK was op 17 november j.l.. Het Parktheater opende in oktober en november voor 50 dagen haar deuren in verband met het 50-jarig bestaan. RAAK organiseerde op deze dag een openbare dramales waarbij bezoekers van het Parktheater mochten toekijken hoe de anderstalige leerlingen van VOAT een reguliere dramales kregen van dramadocente Eveline Spanjers, maar dan in een theater voor een echt publiek.

Eind februari start het project echt. Alle leerlingen van School 23 gaan tijdens de zogenaamde cultuurdagen een kijkje nemen voor en achter de schermen van het theater en volgen een aantal workshops.
We hopen dat er zo veel mogelijk leerlingen na deze dagen warm zijn gemaakt om zich aan te melden voor deelname aan de eindvoorstelling. Die leerlingen worden dan in vier trainingdagen helemaal klaargestoomd voor de spetterende eindshow.

Schrijf de datum alvast in uw agenda: 26 april RAAK in het Parktheater!


 << naar het nieuwsoverzicht