Nieuwsbericht

19-02-2013


AKA in bewonerskrant Parc Nieuws van de Vitalis WoonZorg Groep


AKA (Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent)is een brede assistentenopleiding. De opleiding is bedoeld voor studenten die nog geen richting kunnen kiezen binnen de verschillende beroepssectoren of zijn uitgevallen bij hun huidige school. Binnen de AKA-opleiding krijgt de student extra hulp, omdat er gewerkt wordt met kleine groepen en intensieve begeleiding.

Een van de richtingen die een AKA-student kan kiezen is Zorg en Welzijn en precies bij deze leerlingen ontstaat een win-win situatie met Wissehaege, Kortonjo en 't Lint en onze opleiding.

Deelname aan dit project heeft als hoofddoel jonge mensen enthousiast maken voor de zorg en boeien en vooral binden aan Vitalis.

In schooljaar 2011-2012 is voor het eerst samengewerkt met de AKA-studenten en het is een heel succesvol traject gebleken. Ook dit jaar is weer gestart met een groep van 14 enthousiaste stagiaires. De stagiaires ondersteunen op de afdelingen welzijnsactiviteiten en helpen bij de maaltijden. Maar u treft ze ook aan bij de kapper, bij de centrale activiteiten, horeca. Dus een veelzijdige groep.

Studenten die interesse hebben om door te stromen naar een functie in de zorg kunnen solliciteren bij Vitalis en krijgen vervolgens een opleidingstraject voor helpende in de zorg.

Op deze manier zijn in Wissehaege al 2 leerlingen opgeleid en 1 van deze leerlingen is zelfs al doorgestroomd naar de opleiding verzorgende IG.

De school is zeer enthousiast over de samenwerking en de professionele en kwalitatieve begeleiding van team opleidingen en de werkbegeleiders op de werkvloer. Wij zijn dan ook trots tot best erkend leerbedrijf benoemd te zijn. U treft het bord aan bij de ingang van Wissehaege.<< naar het nieuwsoverzicht